Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Sweden Buyersclub AB utser Lago Kapital till likviditetsgarant

22 maj, 2024, 15:00
Regulatorisk information
Sweden Buyersclub AB (”Buyersclub”) har ingått avtal om likviditetsgaranti med Lago Kapital (”Lago”). Lagos uppdrag inleds den 24 maj 2024

Enligt avtalet kommer Lago att ställa handelsposter i Buyersclubs aktie­ både på köp- och säljsidan i enlighet med och inom ramen för Nasdaq Stockholms regelverk för likviditetsgaranti. I samband med avtalet har Apricot Holding AB, ägt av Joachim Forsberg, CFO på Sweden Buyersclub AB, lånat ut 39 000 aktie­r till Lago. Syftet med likviditetsgarantin är att förbättra likviditeten samt minska volatiliteten. Lagos uppdrag inleds den 24 maj 2024.

 

Certified Adviser
Sweden Buyersclubs Certified Adviser är Partner Fondkommission, info@partnerfk.se, 031-761 22 30.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Emil Henriksson, VD Sweden Buyersclub AB

emil.henriksson@buyersclub.se

(+46) 73 37 71 937

 

Om Buyersclub:
Sweden Buyersclub AB är ett tech-drivet bolag med stor del återkommande prenumerationsintäkter, som via sin digitala handelsplats, buyersclub.se, erbjuder marknadens lägsta priser på hundratals välkända varumärken.

Buyersclub erbjuder kunden ett brett och konkurrenskraftigt sortiment samtidigt som de har kontroll över den viktiga leveransupplevelsen, vilket skapar lojala och återkommande kunder samt prenumeranter.

Bolagets innovativa plattform synkroniserar produktdata och lagerstatus direkt med leverantörer, vilket har potential att kraftigt reducera bolagets behov av eget lager och därmed stor kapitalbindning, vilket är en enorm risk och kostnad för traditionella e-handelsföretag.

Marknadsplatser undviker lagerrisk genom att agera som en mellanhand; olika säljare tillhandahåller produkter och paketering medan marknadsplatsen förmedlar affären. Detta sker ofta på bekostnad av högre pris till kund samt en försämrad leveransupplevelse då konsumenten kan få flera leveranser vid olika tidpunkter vid köp av flera produkter i en och samma order.

Buyersclubs metod reducerar leden i distributionskedjan samtidigt som produkter levereras till Buyersclubs crossdocking-lager för att sampaketeras i en enskild försändelse. Priset till kund blir på så sätt lägre utan bekostnad av försämrad marginal, samtidigt som varor skickas samlat, via kundens val­da speditör.

För en månadsavgift på 89 kr kan kunder välja medlemskapet “Buyersclub Plus” som inkluderar fri frakt, generösa produktrabatter och unika medlemserbjudanden. Denna prenumeration är optimal för prismedvetna konsumenter som värderar både kval­itet och bekvämlighet, och som regelbundet handlar online.

Modellen som innebär ett unikt och konkurrenskraftigt erbjudande är även extremt skalbar.

TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'length')
Regulatorisk information